אמהות בנות ומה שביניהן
קשר אם-בת הוא החזק ביותר במשפחה והמורכב ביותר. הוא קשר דינמי שמשתנה לאורך שלבי החיים השונים. שנים רבות האם מגדלת את בתה, ובשנים מאוחרות זו הבת שסועדת את אמה.
קשר אם-בת הוא מוקד להרבה הנאה, אתגר, קונפליקטים והזדהויות. במרקם הקשר קיימים לאורך כל הדרך פחד מאובדן הקירבה לאם, וצורך בנבדלות. המשאלה של האם היא הרבה פעמים שהבת תהיה מעין המשך שלה. ככל שמרכיבי הזהות של הבת מתגבשים, כך לעתים קשה לאם עם המרכיבים שאינם מייצגים אותה. האתגר בקשר הוא יצירת הפרדה בריאה ומתן אפשרות לפתח ישות עצמאית ונפרדת, מבלי לוותר על הקשר העמוק והקירבה.
גם האם וגם הבת חוששות להשלים עם קיומה של מציאות בה האם אינה עונה תמיד על הצפיות, והבת אף היא כזאת. עם זאת מה שיקל על מערכת היחסים היא קבלת המציאות על חוסר המושלמות שבה.
הבת צריכה לחוות את אמה כמקבלת אותה בביטוייה הרגשיים וכנוכחת גם כשהבת כועסת ורגישה. תחושות העצמי והערך העצמי, תחושת הבת שהיא ראויה לאהבה- אלה מתפתחים מכח אהבת אימה. האופן שבו האם אוהבת את בתה וכן האופן בו האם אוהבת את עצמה מוטמע בבת.
נושאים לא פתורים בקשר בין האם לבתה הרבה פעמים לא מאפשרים את האוטונומיה מהאם. צרכים שלא קיבלו מענה נשארים שנים כמשאלה וכמיהה. הם מושלכים מאוחר יותר אף לזוגיות. האינטראקציה עם בן הזוג תהיה מאופינת ביחסים של הבת עם האם.
אם קיים האומץ לאפשר זו לזו את המרחק והמופרדות, האם והבת תישארנה חברות.כשמתקיים דיאלוג פתוח וכנה בין האם לבת- זה מאפשר לנוע ביחד בין מהמורות החיים, בין הסערות והקונפליקטים, החום התמיכה והאהבה.
סדנת אימהות ובנות:
מאפשרת בתוך יום ומחצה של עבודה משותפת להתבונן לעומק היחסים וליצור בסיס מחודש לקשר חיובי, חם וקרוב.
מה בסדנה אימהות ובנות?
תפתחו הבנה עמוקה יותר זו לזו שתיתן פתח לאנרגיה חיובית וזורמת בקשר,
תרכשו כלים לתקשורת ושיח שמאפשרים הקשבה והכלה מקרבת ואינטימית,
תלמדו להתבונן בדפוסי התגובה שלכן זו כלפי זו וליצור דיאלוג מסוג אחר,
תארגו מחדש את הביטחון החיוני לכן בקשר כדי לקבל את השונות שביניכן.